Telespin

Jarenlang zien we bij timmerfabrieken de problemen om de steeds dikker wordende kozijnen uit een opsluitbank te nemen om vervolgens de verbindingen te kunnen reinigen en het product te bufferen of verder te transporteren t.b.v. voormontage. Hierbij mogen de verbindingen ook nog eens niet belast worden.

De nu hiervoor ontwikkelde Telespin is een werktuig welke kozijnen uit een verticale of horizontale opsluitbank overneemt, om deze vervolgens op de bijbehorende voet om te kantelen in iedere gewenste positie ten einde lijmresten te kunnen verwijderen rond de verschillende kozijnverbindingen.

Nadat dit is voltooid kan het kozijn middels rollenbanen worden afgevoerd voor nadere bewerking of kan het kozijn middels de Telespin worden opgericht om te worden gebufferd op bijvoorbeeld een kozijnwagen of transportbok.

De Telespin wordt hierbij onder een handmatig verrijdbare kettingtakel gehangen, voor deze positionering zijn meerdere uitvoeringsvormen denkbaar (kolomkraan, kbk-hangkraan of anderszins)

Verstelbare ophangkop

Door gebruikmaking van een pneumatisch verstelbare ophangkop kan de verticale positie van het draagframe van de Telespin verschillende standen innemen

Het draagframe kan hierbij voorover komen te hangen, waarmee op eenvoudige wijze een kozijn uit een achterover staande ‘verticale’ opsluitbank kan worden overgenomen.

Geschikt voor kozijnen tot (breedte x hoogte): 5000 x 3200mm, kozijngewicht 250kg

* octrooi nr. 2013353

 


Terug naar overzicht